Boksarski navijači podrejo hrupni rekord

Ko je Jóse Pinzón prišel v domači kraj svetovnega prvaka Patricka Nielsena, je tetovirani Danec vzpodbudil svoje navijače, da resnično naredijo nekaj hrupa.

> Preberite o poskusu postavitve Guinnessovega svetovnega rekorda

Let's make some noise

Znotraj slušalk s strokovnjakom podjetja SHURE

Ker je na izbiro veliko raznovrstnih slušalk, veliko uporabnikov išče nasvete, da bi lažje izbrali prave slušalke za svojo uporabo. Yuri Shulman iz podjetja SHURE pomaga.

> Preberite intervju s strokovnjakom

Inside headphones

V iskanju najtišjega avtomobila na svetu

Od majhnih kombilimuzin do luksuznih limuzin; nemška revija AUTO BILD temeljito preizkusi 14 različnih avtomobilov in oceni skupni hrup, ki ga izkusi voznik pod različnimi pogoji.

> Preberite o AUTO BILD-ovih rezultatih in metodah

World's quietest car

Ponovna obuditev evolucije kitare

Španski izdelovalci najboljših kitar uporabljajo tradicionalne metode, toda današnji izzivi zahtevajo pridobivanje novega znanstvenega znanja, ki naj bi podprlo mojstrove intuitivne sposobnosti.

> Znanost v službi tradicije na univerzi BarcelonaTech

Reigniting guitar evolution

Nagrajena rešitev za nadzor hrupa gradbišč

Evropski največji gradbeni projekt - Crossrail - bo tekel skozi prezasedeno mestno središče Londona. Gradbišča si okolje delijo s pisarnami, šolami in stanovanji, zato za delo na njih veljajo stroge omejitve: preko dneva velja kar 12 različnih omejitev hrupa.

> Ključna vloga podrobnega nadzora hrupa

Award-winning construction management

Kalibracije - Merimo na absolutno točnost

Filozofska ugotovitev je, da ne moremo narediti popolne meritve. Morda bi lahko popolnoma zaupali instrumentom, ki pa se zanašajo na mehanične in električne mehanizme, ki so podvrženi različnim vplivom okolja. Za zagotavljanje točnosti je zato kalibracija nujno potrebna.

> Zakaj je kalibracija nujno potrebna

Aiming for absolute precision

Novice in informacije

Sonda Gaja je poletela na misijo mapiranja Rimske ceste, fordovi dirkači so preizkušali NASCAR in Snecma je povečala svoje sposobnosti testiranja motorjev. Medtem je veliko Bruel & Kjaerovih strank naredilo korak naprej, saj so merilniki zvoka dobili dodaten kanal.

> Še več novic iz sveta zvoka in vibracij

News and information

Naročite se na tiskano izdajo revije Waves!

Ste vedeli, da je Waves na voljo tudi v tiskani obliki?

Revija Waves ponuja iste članke, uporabno znanje in vpogled v informacije iz industrije kot spletna izdaja. Dostavimo vam jo na dom. Brezplačno. Če bi se radi naročili, kliknite na spodnjo povezavo in izpolnite naročilnico.


 

Get the latest information
> Globalne novice
> Tečaji
> Webinarji