Če ropota preveč, gre hrup preč

V podjetju IMS merilni sistemi d.o.o smo skupaj z Zavodom Varen sem pripravili delavnico o hrupu za osnovnošolce. Na delavnici otrokom na privlačen in praktičen način razložimo, kako slišimo, kaj je zvok/hrup, kako nam lahko poškoduje sluh in kako se lahko zaščitimo.

> Več o nastanku in vsebini delavnice

Če ropota preveč, gre hrup preč

Spletna izdaja Waves ima nov dizajn

Na spletu je na voljo prenovljena izdaja Waves, kjer lahko preberete zadnje članke in prebrskate stare - tako boste od revije Waves dobili največ. Zakaj je ne bi delili še s sodelavci in poslovnimi partnerji?

> Preberite članke in si oglejte prenovljeno spletno izdajo Waves

Sliši se kot ferrari

Ferrarije prepoznamo po neprimerljivi kombinaciji lepote, moči in odzivnosti – in po edinstvenem zvoku, ki ga Ferrarijevi mojstri uglasijo s skrbnostjo skladatelja.

> Preberite, kako izpopolnijo ta zveneči zvok

Sounds like a Ferrari

Kako vibracijam odvzeti skeleč občutek?

Prevelika izpostavljenost vibracijam lahko poškoduje naše živce, zato mora proizvajalec ročnih orodij Apex Tools nujno vedeti, da so njihova orodja skladna s standardi.

> Poglejte, kako jim je Bruel & Kjaer pomagal

Takiing the sting out of vibration

 

Najnaprednejše vzdrževanje lopatic vetrnih elektrarn

Projekt je združil raziskovalce in industrijo: s pomočjo meritev vibracij so našli način za zaznavo, lociranje ter napovedovanje poškodb lopatic vetrnih turbin. To bo pomagalo zmanjšati ceno vetrne energije.

> Potencial nadzora stanja strukture

Cutting-edge blade maintenance

Sojenje z bojem

Okvara vojaške opreme med bojem in lomljenje letalskih delov pod pritiskom sta črna scenarija. Da ju preprečimo, so potrebni zahtevni testi, ki jih izvajajo v testnih hišah kot je TRaC.

> Poglejte v svet iz testne hiše

Trial by combat

Znanje o reaktivnih motorjih pomaga pri raziskavah glasu

Z uporabo principov, ki se uporabljajo pri analizi reaktivnih motorjev, znanstveniki raziskujejo mehanike, ki proizvajajo človeški glas.

> Zvočno mapiranje pomaga najti vzrok govornih težav

Jet engine know-how helps voice studies take off

Kako je računalništvo v oblaku prizemljilo podatke s testiranj

Tehniki lahko z lahkoto opravijo vzdrževalne teste in primerjajo njihove rezultate s podatki na spletu, medtem ko lahko strokovnjaki bolje analizirajo trende - zahvaljujoč obsežnim podatkovnim bazam, ki se začnejo polniti že med proizvodnjo.

> Kako smo povečali doseg strokovnjakov za zvok in vibracije

Cloud computing brings test data down to earth

Naročite se na tiskano izdajo revije Waves!

Revija Waves ponuja iste članke, uporabno znanje in vpogled v informacije iz industrije kot spletna izdaja. Dostavimo vam jo na dom. Brezplačno. Če bi se radi naročili, kliknite na spodnjo povezavo in izpolnite naročilnico.

send me a print copy