IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Literatura B&K Magazine Bruel & Kjaer Magazine 2008 Št. 1

Bruel & Kjaer Magazine 2008 Št. 1

E-pošta natisni PDF

Bruel & Kjaer Magazine 2008 Št. 1Biti neslišen – O DCNS, Ročni Analizator Tipa 2270 – Popolno orodje za profesionalce v zvoku in vibracijah, Honda – Tochigi R&D Center, PULSE Pameten začetek – Izkušnja uporabnika, Sistem za stalni nadzor hrupa okolja – verzija 2 z on-line prenosom podatkov, Optimiziranje hrupa v vozilih, Time selective response (časovno izbran odziv) – merite v pisarniškem okolju brez ogrožanja vaših rezultatov, Katalog novih proizvodov -  pospeškomeri in pogojevanje, Preiskovalni center za motorna vozila Šanghaj, Novi DIRAC meri jasnost govora, ARTC, Neprekinjeno osredotočenje na tehnično pomoč po nakupu.

Biti neslišen – O DCNS
DCNS, ena od vodilnih mornariških obrambnih skupin v Evropi in pogodbenikov za razvoj integriranega vojnega ladjevja. Bruel & Kjaer je dolgoletni partner brez katerga bi bili izzivi na podrojču hrupa in vibracij veliko trši problem. Ta članek je nastal v sodleovanju s DCNS in opisuje, kako igra PULSETM vodilno vlogo pri ključnih DCNS operacijskih centrih v Severni Franciji; pomaga pri oblikovanju, vzdrževanju, testiranju in odpravljanju težav – z drugimi besedami, prispeva da so ladje in podmornce varne in istočasno neslišne.
 
Ročni Analizator Tipa 2270 – Popolno orodje za profesionalce v zvoku in vibracijah
Znanost na področju merjenja zvoka in vibracij je v zadnjem desetletju doživela veliko napredka in model 2270 je najboljši dokaz za to. V članku je predstavljeno, kako model 2270 združuje prednosti programibilne merilne plarforme z mobilnostjo, kar dvigne meritve na terenu in poročanje na povsem novo raven.
 
Honda – Tochigi R&D Center
Po uspešni uveljavitvi kot prozivajalec motornih koles leta 1948, je Honda vstopila v avtomobilsko industrijo leta 1963. Pri Hondi verjamejo, da je dolžnost in odgovornost  proizvajalcev avtomobilov, da so njihovi avtomobili okolju prijazni. Pri doseganju tega cilja jim v veliki meri pomaga Bruel & Kjaer z inštrumenti in sistemi, kot so PULSETM, STSF (zvočna kamera) za stacionarne in nestacionarne signale in konformno mapiranje.
 
PULSE Pameten začetek – Izkušnja uporabnika
Z več kot 8000 instaliranih sistemov je PULSE najbolj popularen sistem za zajem in analizo podatkov v svetovnem merilu. Kljub temu ali pa prav zaradi tega je sistem podvržen stalnim izboljšavam, ki niso usmerjeni smo v tehnologijo pač pa v veliki meri tudi uporabniškemu vmesniku, ki naj bo pregleden, logičen, enostaven in učinkovit. Članek govori o glavnih korakih do hitre in enostavne konfiguracije merilnega sistema.
 
Sistem za stalni nadzor hrupa okolja – verzija 2 z on-line prenosom podatkov
Bruel & Kjaer Sistem za nadzor hrupa v okolju na novi platformi  je bil realiziran v drugi polovici leta 2005. Veliko novih postavitev nam je omogočilo preverjanje sistema v ralnih okoliščinah na osnovi česar je bilo mogoče številčen odziv in posledično tudi izboljšave sistema. S ponosom predstvljamo novo različico sistema za nadzorovanje hrupa okolja – močno in privlačno rešitev za nadzorovanje in upravljanje številnih aplikacij od celotnih mest do majhnih, posameznih projektov.
 
Optimiziranje hrupa v vozilih
Zahteve po zmanjšanju hrupa v avtomobilih so s strani voznikov vsako leto večje. S temi zahtevami bomo v prihodnost le še bolj izzvani. V skladu z novimi okoljskimi omejitvami glede porabe goriva in emisije ogljikovega dioksida je vedno večje povpraševanje po uporabi lažje konstrukcije, kar pa negativno vpliva na hrup v notranjosti vozil. Poleg tega tudi nova tehnologija motorjev, kot so gorivne celice in hibridna vozila, prinaša nov nadležen hrup, zakaterega pa morajo biti izvedene povsem nove inženirske prakse. Ti izzivi zahtevajo nove pristope označevanja in nastavitev gredi ter odpravljanja težav.
 
Time selective response (časovno izbran odziv) – merite v pisarniškem okolju brez ogrožanja vaših rezultatov
Dodatek TSR k PULSE Basic Electroacoustics Tip 7797 pomeni, da PULSE sedaj opravlja simulirane meritve prostega zvočnega polja na zvočnikih, mikrofonih, itd., omogoča merjenje osnovnih karakteristik kot so impulzni odziv, odziv na izhod, frekvenčni odziv in impedanco. Le-te so določene hitro, točno in brez potrebe po gluhi komori. Izberite BZ-5742 za meritve harmonične distorzije z uporabo TSR in BZ-5551 za meritve odziva usmerjenja  in polarni prikaz.
 
Katalog novih proizvodov -  pospeškomeri in pogojevanje
Oglejte si naš nov katalog izdelkov, ki vam je na voljo pri vašem predstavniku Bruel & Kjaer. Nekaj novih izdelkov pa si lahko ogledate tudi tu.
 
Preiskovalni center za motorna vozila Šanghaj
V letu 2005 je Kitajska prehitela Japonsko in tako postala druga največja proizvajalka avtomobilov na svetu. Pred njo je le ZDA. Na Kitajskem pričakujejo, doa bodo avtomobilski prosizvajalci v letu 2008 izdelali 9,5 milijonov avtomobilov, od tega jih bo 1,5 milijonov prodanih zunaj kitajskega trga.
 
Novi DIRAC meri jasnost govora
Meritve jasnosti govora v situacijah, kjer sta vir in sprejemnik daleč narazen, zahtevajo, da le-ta delujeta neodvisno. To v večini primerov privede do praktičnih zapletov, h katerim pa DIRAC 4.0 ponuja edinstveno rešitev.
 
ARTC
Avtomobilski raziskovalni in testni center (ARTC) je leta 1990 ustanovila tajvanska vlada v sodelovanju s tamkajšnjo industrijo. ARTC objekti se nahajajo v mestu Changhua, okoli 200 km južno od mesta Taipei. Kot neprofitna organizacija je ARTC objektivno asistira proizvajalcem vozil in njihovim dobaviteljem v Tajvanu in drugih državah z namenom optimatizirati proizvodnjo tako za Tajvance, kot tudi z aizvoz. ARTC je predan raziskovanju in razvijanju napredne avtomobilske tehnologije.
 
Neprekinjeno osredotočenje na tehnično pomoč po nakupu
Po izvedbi ankete o zadovoljstvu naših kupcev smo ugotovili, da ima tehnična pomoč za naše stranke pomankljivosti, ki jih je potrebno odstraniti, še posebej našo odzivnost. Radi bi se zahvalili vsem, ki ste si vzeli čas za načo anketo. Vaš odgovor nam je bil v veliko pomoč pri omogočanju optimalnih rešitev in pomoči strankam.