IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Primeri iz prakse
Primeri iz prakse

Gorenje

E-pošta natisni PDF

Gorenje

Podjetja Gorenje ni potrebno posebej predstavljati, saj vsi poznamo njihove hladilnike, pralne stroje in druge gospodinjske aparate. Vsi pa se ne zavedamo, kakšno pozornost v Gorenju posvečajo zvoku svojih izdelkov. Gorenjeva gluha soba je polno zasedena: 80 % časa namenijo testiranju končanih izdelkov, 20 % časa pa imajo na voljo za raziskave in razvoj. Da bi ta čas kar najbolje izkoristili, je Brüel & Kjaer za njih po meri razvil polje mikrofonov, s pomočjo katerega lahko izvajajo akustično holografijo. Celotno študijo primera, ki jo je pripravil Brüel & Kjaer, si lahko preberete tukaj.

 

Akrapovič

E-pošta natisni PDF
AkrapovičV podjetju Akrapovič d.o.o. že od leta 2005 uspešno uporabljajo merilno opremo Bruel & Kjaer za merjenje hrupa izpušnih sistemov pri motorjih in športnih avtomobilih. Meritve potekajo v laboratoriju (dynamometer) in na terenu, pri vožnji motorja mimo (pass by noise). Pričujoči primer iz prakse je posvečen obisku B&K aplikacijskega inženirja v podjetju Akrapovič d.o.o.. Več o tem, kaj povezuje podjetji Akrapovič in Bruel & Kjaer, je povedal direktor, g. Igor Akrapovič. Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.