IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Novice Work Safe

Work Safe

E-pošta natisni PDF

Sumbersyble Monitoring System Work Safe

WORK SAFE je eden zadnjih projektov podjetja IMS merilni sistemi. Gre za sistem za napredno merjenje in analizo vibracij na človeškem telesu.

Z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani so se na nas obrnili z željo, da bi za njihove potrebe nadgradili naš prenosni merilni sistem za zajem in vrednotenje vibracij Bruel & Kjaer 4447.

Raziskujejo vibracije na človeškem telesu gozdnih delavcev in upravljalcev gozdnih strojev, kar pomeni, da so z njimi na terenu na odročnih lokacijah, brez možnosti priklopa na električno omrežje. Bruel & Kjaer 4447 omogoča 5 ur merjenja, parametre logira 1x na sekundo, analiza podatkov pa se izvaja na računalniku s programom Bruel & Kjaer 4447 Vibration Explorer. Raziskovalci z Biotehniške fakultete so želeli povečano avtonomijo delovanja ter možnost naprednejše analize že na terenu. Njihove želje smo izpolnili tako, da smo merilnik Bruel & Kjaer 4447 vstavili v kompaktno ohišje skupaj s tabličnim računalnikom z naprednejšo programsko opremo in dodatnim napajanjem.

Na ta način smo omogočili:

  • več kot 24-urno avtonomijo sistema;
  • frekvenčno analizo vibracij;
  • krajši interval logiranja;
  • CPB analizo.

Sistem je tudi odporen na udarce ter prilagojen za udobno nošenje na hrbtu.

Raziskovalci z Biotehniške fakultete bodo tako svoje delo lahko opravili hitreje in še bolj kvalitetno.

Kompaktno ohišje, ki pa omogoča spremljanje parametrov meritve Preprost dostop do tabličnega računalnika in merilnika vibracij Bruel & Kjaer 4447 Merilnik vibracij Bruel & Kjaer 4447 Konektorja za priklop 3-osnega pospeškomera in za napajanje