IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Aktivnost v IMS

V živo iz razvojnega oddelka IMS.

Raven hrupa je prikazana s parametrom LAeq, ki predstavlja časovno linearno povprečje ravni hrupa v intervalih s trajanjem 10 sekund. Vrednost je korigirana še za “odziv človeškega ušesa” (po A krivulji). Enota, uporabljena za prikaz je decibel(dB).

Narava dela v našem oddelku je precej statična in posledično so tudi ravni sorazmeno nizke. A kot je razvidno iz časovnega zapisa ravni hrupa, je lahko že samo govorjenje in pisarniško delo precej večji dejavnik kot se zdi na prvi pogled. Iz napisanega si ni težko predstavljati, da je delovno okolje nekaterih drugih poklicev precej bolj neizprosno in posledično so take meritve zelo zaželjene, večkrat pa celo nujne. Tovrstne meritve so znane pod imenom monitoring hrupa na delovnem mestu (dozimetrija).
Za permanentni monitoring okoljskega hrupa se uporablja oprema, ki je odporna še na vse zunanje vplive – Noise monitoring terminal.

Vrednosti v zadnji uri:


Vrednosti tekom današnjega dne: